Forsiden

Videnskab

Islam giver mennesket besked på at bruge sin intelligens og iagttagelsesevne. Få år efter Islam havde spredt sig, blomstrede en civilisation med universiteter og biblioteker op. Syntesen af østlige og vestlige ideer samt af nyt og gammelt, medførte store fremskridt indenfor medicin, matematik, fysik, astronomi, geografi, arkitektur, kunst, litteratur og historie. Mange afgørende systemer såsom algebra, arabiske tal og begrebet nul (afgørende for matematikkens udvikling) kom til middelalderens Europa fra den muslimske verden. Så i Islam er videnskab ikke en fjende af religionen, men en metode til at udforske Guds forunderlige skaberværk. 

Sandelig, i skabelsen af himlene og jorden og i forskellen
på nat og dag er der tegn for de forstandige.
Koranen 3:190

Koranen, som blev åbenbaret for fjorten århundreder siden, nævner kendsgerninger, der kun lige er blevet opdaget eller bevist af videnskabsmænd. Det beviser, at Koranen uden tvivl må være Guds bogstavelige ord, åbenbaret af Ham til budbringeren Muhammad (fred være med ham), og at Koranen ikke blev forfattet af Muhammad (fred være med ham) eller noget andet menneske. Det beviser også, at Muhammad (fred være med ham) virkelig er en budbringer sendt af Gud. Det er umuligt, at nogen for fjorten hundrede år siden kunne have kendt til de kendsgerninger, der først er blevet opdaget eller bevist i nyere tid med avanceret udstyr og sofistikerede videnskabelige metoder.

Her på siden kan du læse om de forskellige videnskabelige opdagelser der bekræftes af Koranen, om videnskabsmænds kommentarer til Koranen, samt bogen Menneskets oprindelseder er en lægere gennemgang af vores udvikling som mennesker. God fornøjelse!

Vi vil vise dem Vores Tegn i universet og i dem selv,
indtil det står dem klart, at dette er sandheden.
Koranen 41:53